2012. május 25., péntek

SMARAGDFA - MIRE NYOLCADIKASOK LESZNEK MAGASABBRA NŐ MINT EGY NÉGYEMELETES


KÖZÉLET  -  2012. 05. 24.
SMARAGDFA
MIRE NYOLCADIKASOK LESZNEK MAGASABBRA NŐ MINT EGY NÉGYEMELETES

Smaragfa-át ültettek ma több helyen Székesfehérváron. Ez a fajhibrid nem csak gyors növekedésű, de virágos és nyolc éves korától már kitűnő minőségű – magas fűtőértékű – faanyagot is biztosít és rendkívül jó a széndioxid megkötő képessége.

A Piac téren elültetett smaragdfa még csak 15 centiméteres, azonban jövőre a magassága meghaladja majd a két métert is, nyolc évesen pedig akkor lesz majd, mint egy negyven éves tölgy. Ez a fajhibrid kiváló fűtőértékkel bír és tüzelése során alig bocsájt ki káros anyagot.

Egy smaragdfát a Piac téren, kettőt pedig egy-egy oktatási intézményben - a Püspökkertvárosi Óvodában és a Munkácsy Mihály Általános Iskolában – ültettek el. A gyerekekhez Róth Péter alpolgármester, Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Horváth Miklós Csaba városüzemeltetési tanácsnok is csatlakozott. Délután a Hiemer-házban dr. Steiner József a Smaragdfák adományozója tartott előadást arról, milyen előnyei vannak a fajta felhasználásának és milyen hatást gyakorolhat környezetünkre a nagyüzemi termelés.




2 megjegyzés:

  1. Hol tudok eredeti smaragdfa magot rendelni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lakatos Krisztina!

      A Smaragdfa magról nem szaporodik. Csemetéket budapesti irodánkban lehet megvásárolni, de kiszállítást is igényelhet.
      További kérdései esetén forduljon hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeken.

      http://pcmm.eu/smaragdfa/arak/

      info@sunwo.eu
      +36 1/243-0862

      Törlés