2012. május 15., kedd











Budapest első Smaragdfáját ültették a III. kerületben kínai vendégprofesszor jelenlétében!

Pénteken délután került sor a Kínai Tudományos Akadémia Guangzhoui Biomassza Intézetének munkatársai jelenlétében az első budapesti Smaragdfa csemete közös ültetésére. A Kínai Császárfa különleges fajhibridje a Smaragdfa gyors növekedésű, virágos, de igazi városi áldása a levegő minőségének erőteljes javítása. A por és szmogmentesítés mellett a vízpárologtatásával javítja a mikroklímát, széndioxid megkötése pedig többszöröse a mérsékeltövi fafajtáknak.

Az ültetés egyébként nyitánya annak az országos programnak, melynek kapcsán a Privát Klímaszabályozó Mozgalom ( PCMM ) keretében több ezer házikertbe és nyaralóhoz kerül Smaragdfa. A magánkezdeményezés mellett egy hét múlva Zsanán kezdődik meg önkormányzati koordinációban az első ültetvényes telepítés és az országban, mintegy 30 hektáron tesztelik majd vállalkozók is a degradált, homokos talajokra is telepíthető fát.


A Smaragdfa fajhibrid kizárólagos forgalmazója a SUNWO Zrt. a csemete értékesítés mellett vállalja komplett referenciaültetvények telepítését és speciális projektek összeállítását. A homokhátsági - sivatagosodó területen végzett - ültetés  és a szerencsi AHU-ültetvény eredményeit felhasználva a cég több afrikai és ázsiai országban folytat tárgyalásokat a fajhibrid használatáról.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése