2014. március 5., szerda

Egy lépéssel közelebb a Zöld Szaharához?A tegnapi napon került sor a Guineai Köztársaság magyarországi Tiszteletbeli Konzulátusának hivatalos megnyitójára és Dr. Steier József tiszteletbeli konzul beiktatására.

A diplomáciai eseményen a Külügyminisztérium képviselőin kívül megjelent az afrikai diplomáciai képviseletek nagyobbik része, így személyesen jelen volt az Algériai, az Egyiptomi Nagykövet, illetve a Dél-Afrikai Köztársaság Nagykövetségének első titkára. A kitűnő hangulatú rendezvényen guineai zenészek színesítették a programot és a két ország himnuszával fejeződött be a rendezvény.

A diplomáciai kapcsolatok szélesedése azzal összhangban, hogy Magyarország várhatóan nagykövetséget nyit az Afrikai Unió székhelyén, Etiópiában, jó alapot képezhet arra, hogy magyar közreműködéssel integráljuk az afrikai zöld programokat (DESERTEC, Nagy Zöld Fal, Zöld Szahara) és elkezdődhessék egy világméretű progresszív klímaszabályozás.

Ahogy Dr. Steier József fogalmazott „A nagy megoldásokhoz kis lépések sorozatán keresztül vezet az út, melyből az egyik a guineai diplomácia új hídfőállásának budapesti megnyitása."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése