2013. július 10., szerda

Új Zöld jövő csomag

Kisvállalkozói zöld jövő csomagban
Smaragdfa® csemete már bruttó 3000 Ft-ért!
A társadalom egyre szélesebb rétege keresi azt a „zöld csodát” hazai és nemzetközi környezetben is, amely emberi léptékkel gyorsan megvalósuló, összetett (több ágon jelentkező, biztonságosabb) bevétel növelési lehetőséget biztosít, amely megfelelő garanciák mellett közvetlen, akár családi közreműködéssel orvosolhatja a nehéz gazdasági helyzetet, sőt kertünkben felépíti a fenntartható jövő egy apró sejtjét, amelyből saját gyarapodásunk mellett később akár a globális klímaváltozás elleni küzdelem is profitálhat!
Ennek a folyamatnak egyik eszköze és motorja lehet a XXI. században az a tudományos fejlesztéssel létrehozott Paulownia fajhibrid – a Smaragdfa® amely 27 féle hasznossága, gyors növekedése és magas CO2 asszimilációja révén a Zöld jövő egy igazi bio-motorja!
A Smaragdfa® Magyarországon jelenleg - egyelőre még - dísznövényként, de bármely területen 0,3 hektárig, azaz 3000 m2-ig telepíthető mindenféle külön engedély nélkül!
A telepítésnél eddig javasolt 5x4 m-es kiosztást helyett a jobb köztes művelés és hasznosítás- , a minőségi épületfa és nem utolsó sorban a lombkorona apríték optimális tömege miatt célszerűbb a 6x5 m-es sor és tőtávolság alkalmazása, amellyel 100 db Smaragdfa® csemete telepíthető a 0,3 ha nagyságú területre !
Ha Ön 100 db Smaragdfa® csemetét, vagy előnevelt suhángot vásárol a „Kisvállalkozói zöld jövő csomagban”, akkor az alábbi hozadékokra tervezhet 1- 24 év között egyszeri telepítés mellett:
- Kacsolás: az eltávolított hajtás, vagy levél állati takarmánynak kiváló és a munka folyamatosan végezhető. Sertést érdemes beállítani, de a bármely állatnak kiegészítő takarmányként adható
- első fagy után lehullott levélzet, (akár 60 kg/tő, esetünkben mintegy 6000 kg! ) állati takarmánynak, talajjavító anyagnak használható, évente egyszeri betakarítással
- visszavágott suháng (tüzelési apríték, karózáshoz suháng) csak az ültetést követő első tavaszi visszavágáskor letermelhető
- az előnevelt suhángos fa a visszavágás utáni 2., míg a csemeteként ültetett fa a 3. évtől virágzik. A 100 db Smaragdfa® akár 200 kg kitűnő mézet is biztosít nagy virágzata és magas nektár tartalma révén. A köztes növényzettel összehangolva „mézlegelő” alakítható ki. Itt a magas értéket biztosító repce és/vagy a takarmányforrásként kiemelhető lucerna ajánlható!
- 4. évtől ivarérett a fa és optimumon van a CO2 megkötése, temperáló, árnyékoló hatása, por és pollen megkötése, azaz Ökológiai előnyei ilyenkor érvényesülnek igazán.
- 5-8 éves korában a Smaragdfa® már letermelhető és a 8. évben 0,6-1 m3 rönkfát és további egyharmad mennyiségnyi korona aprítékot biztosít. Az apríték biomasszaként tüzelhető akár egyéb hulladékkal keverve mivel hamu olvadáspontja kétszerese a lágyszárú növényekének (1370 Celsius fok).
- 24-30 éves termelési ciklus alatt (újratelepítés nélkül!) a letermelés háromszor ismételhető és a letermelt tuskó később akár gombatermelésre is hasznosítható. Így egyszeri beruházással egy emberöltőt meghaladóan gondoskodhat saját és környezete jövőjéről!
Lássuk, mibe kerül, és mit hozhat Önnek ez a Kisvállalkozói zöld jövő csomag?
Mibe kerül Önnek:
1 / Smaragdfa® csemetével indul akkor bruttó 3.000 Ft/db a csemete és 1.000 Ft /db a starter csomag ára, azaz 400.000 Ft csomag költséggel és mintegy 100.000 Ft egyéb saját ráfordítással (telephelytől és szerszámozottságtól függően) lehet számolni. Ez a csemete a visszavágás utáni 3. évben virágzik és mézel!
2/ Suhángos előnevelt Smaragdfa® vásárlással bruttó 6.000 Ft/db a fa-, és 1.000 Ft /db a starter csomag ára, azaz 700.000 Ft csomag költséggel és mintegy 100.000 Ft egyéb saját ráfordítással (telephelytől és szerszámozottságtól függően) lehet számolni. Ez a fa már a telepítés utáni 2. teljes évben virágzik és mézel!
Mit hoz(hat) Önnek a Zöld csomag?
- a minőségi rönkfa ára ma Magyarországon (is) nagyon magas! Ebből lesz Önnek közepes hozam esetén 8 év múlva 80 m3-re, majd további kétszer ennyi, azaz összesen mintegy 240 m3, egyetlen telepítéssel! A Paulowniák árai az interneten elérhetők, a piacuk bővül (lásd www.paulownialogs vagy www.paulowniatimberprice) és a Sunwo Zrt bruttó 50.000 Ft-ért /m3 vásárolja fel a rönköt.
- a kacsolással és a leeső levéltömeggel (ez eléri a 6 tonnát és protein tartalma meg- közelíti az 1000 kg-ot!) malacokat és más háziállatokat takarmányozhat drága impot takarmányt helyettesítve! Gondoljon az argentin szója importra…. Kis odafigyeléssel biztosíthatja családja hús szükségletét! Ezt egészítheti ki a köztes termelés lucerna tömege, vagy a repce olajpogácsája! A levelek tápanyagtartalmát a hegyeshalmi ÁTK labor minősítette!
- a mézeléssel akár 200 kg méz is termelhető szezononként, sőt a virágzó köztesek révén ez még növelhető. A méz enyhén vanília ízű, világos, tápanyagokban értékes a szakirodalom szerint!
- a korona nyesedék kitűnően tüzelhető (Önnek szinte ingyen generálódó) biomassza, amely a 8.-16.-24. évben családja tüzelőszükségletét nagyban fedezheti más zöldhulladékokkal is keverhetően.
A fentiek ízelítőt adnak abból, hogy a 27 féle hasznosság révén, megfelelő odafigyeléssel a rönkfa biztosította bázisbevételen túl további jelentős kiegészítő jövedelmet produkálhat!
Ne késlekedjen, fektessen Ön is a Zöld jövőbe már idén, hogy az idei készlet erejéig akár már 2 év múlva a környezete is virágba borulhasson!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése