2013. május 10., péntek

Beszállókártya - Gazdasági Rádió - Interjú Dr. Steier Józseffel


A Gazdasági Rádió május 7-i Beszállókártya című műsorban Lakatos László vendége Dr. Steier József, az AHU alapító tagja és BKIK energiaipari szakmai osztályának elnöke. A műsor témája Afrika energetikája illetve energihasznosítása a megújuló energiaforrások tükrében.
A Gazdasági Rádió minden kedden délután várja Önöket, Afrika, Ázsia, Közép- és Dél- Amerika, vagy éppen a Közel-Kelet, egyszerűsítve a harmadik világ országaiban, üzleti lehetőségeket kutató műsorával.
Szakértő vendégekkel igyekeznek bemutatni az egyes országok, térségek politikai, kulturális, vagy éppen sajátságos üzleti szokásait. Szó lesz a már kialakult, vagy éppen megszakadt kapcsolatokról, azok múltjáról, jelenéről, különös tekintettel az EU-tagság által adott új lehetőségekre és kötelezettségekre.
A különböző segélyprogramok kapcsán, mint például a nemzetközi fejlesztési együttműködés, felhívják a figyelmet a legfrissebb kiírásokra, és persze arra, hogy ezekben részt venni nemcsak morális kötelesség, hanem jól felfogott érdekünk is, hiszen túl az esetleges presztízs és üzleti nyereségen, bizonyos térségek támogatása, számos olyan kérdést vet fel, amelyeket mi is közvetlenül érzünk majd a bőrünkön.
Tehát érdemes figyelni, mert bár a harmadik világ színes és nagyon eltérő lehetőségeket kínál, a magyar vállalkozások számára is tartogat üzleti sikereket.
A Beszállókártya következő adásában ismét az érdeklődő hazai gazdasági szereplőket a világ feltörekvő országainak gazdaságáról, a gazdasági világválság hatásairól és az új körülmények között magyar szempontból azonosítható gazdasági, kereskedelmi kapcsolatépítés lehetőségeiről lesz szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése