2012. június 12., kedd

Zöldre vált a vörösiszaptól szennyezett Kolontár


Zöldre vált a vörösiszaptól szennyezett Kolontár

Elsőként a Sunwo Zrt. adományozott 40 db Smaragdfa® csemetét Kolontárnak, ami elindítja a községet a Zöld Jövő útján.

A Privát Klímaszabályozási Mozgalom elindította a Zöld Kolontárért adományozó Akciót, aminek a keretein belül szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek különleges Smaragdfa®-kat adományozhatnak a községnek.

A vörösiszap katasztrófa második csapását szenvedi el Kolontár és környezete, amikor a vörösiszap tárolóból szálló vörös porfelhő beborít mindent. A hagyományos, megoldások lassúak és drágák s közben a sokat szenvedett emberek tovább küzdenek. A Magyarországon elindított Privát Klímaszabályozási Mozgalom egy gyorsan növő fával, a kínai császárfa egy fajhibridjével kíván zöld falat húzni a község határában a tározó és a lakott területek közé.

A Magyarországon Smaragdfa® –ként ismert fajhibrid gyors növekedésével (4 hónaposan eléri a 3 métert), különleges előnyöket biztosít a vörös por elleni harcban. A fa hatalmas – akár 70 cm-es átmérőjű – levelei vizet párologtatnak és csökkentik a felmelegedést, ezen keresztül lassíthatják a porképződést. A Smaragdf® a hatalmas levelei felfogják a szennyező vörösport és az a következő esőzéskor a levelekről lemosódik. A kialakítható 2 hektáros ültetvény jelentősen csökkenti a széláramot, az az egyfajta szélfogóként is működik és a községnek új mikroklímát teremt.

Kérem az alábbi elérhetőségek egyikén jelentkezzen, amennyiben segíteni szeretne a községnek!

Privát Klímaszabályozási Mozgalom
Tel.: 06 1 44 24 720
iroda@pcmm.eu
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése