2012. április 18., szerda

Nyársapáton Európa szintű zöld iskola program indul!

Elindult az “Zöld Iskola Program” Nyársapáton 

 

A pest-megyei Nyársapát községben a helyi Erdei Ferenc Általános Iskola udvarán, az összes tanuló, minden tanár és az  önkormányzati vezetők közösen ültették el Magyarország második Smaragdfáját.
Nyársapát polgármestere Kis Miklós és az iskola igazgatója elmondták, hogy a Föld napja alkalmából a játékos vetélkedőkön kívül a környezettudatos gondolkodás népszerűsítését célozzák meg akkor, amikor a “Zöld Iskola Programhoz” csatlakoztak.
A Privát Klímaszabályozási Mozgalom bemutatkozott az rendezvényen, hiszen mozgalmunk legfontosabb célja, hogy a fiatalabb generációt is a klímaváltozás elleni küzdelemmel megismertessük, s Nyárapát település ezt bizonyította.
A község jövőbeli tervei között is előnyt élvez a helység szépítése, zöldítése s a környezetvédelem. A Privát Klímaszabályozási Mozgalom tiszteletbelei tagjává avatta Kis Miklós polgármester urat, valamintPalotai Lászlóné igazgató asszonyt akinek szavait idézve: „Ha a jövő évről akarsz gondoskodni, vess magot; ha egy évtizeddel számolsz, ültess fát!”. Bízunk benne, hogy számos más iskola, óvoda és bölcsőde alapoz majd erre a gondolatra és egyre több intézmény udvarán kap majd helyet legalább 1 darab Smaragdfa csemete a Privát Klímaszabályozási Mozgalmon keresztül.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése