2012. március 22., csütörtök

Friss híreink!

A "Tervezés Növekvő szerepe a klímaváltozásra való felkészülésben" című konferencián 2012.április 27.-én Dr. Steier József előadást fog tartani "A Smaragdfa® energia ültetvényben való felhasználása" címmel.
 A program letölthető itt


Sikeres tárgyalások Kínában!

Dr. Steier József a BKIK Energiaipari Szakmai Osztályának elnöke, a Sunwo Zrt. Vezérigazgatója sikeres tárgyalásokat folytatott március 10-16 között Kantonban és Pekingben. A Kínai Tudományos Akadémia kantoni biomassza intézete két professzort delegál a 2012. MÁJUS 9-11. közötti Visegrádon megrendezésre kerülő XIX. Főenergetikusi és Innovációs Szemináriumra, ahol a Kínai biomassza és biogáz kutatási eredményeket mutatják be. Szóba került a SMARAGDFA® (kínai császárfa faj hibrid) is, amely gyors növekedésével mind a biomassza potenciál, mind a rendkívüli környezet terhelés (szmog), mind a széndioxid megkötés összefüggésében újabb, a Kínában honos fajoknál (Tometosa, Elongata) magasabb eredményeket hozhat.   
Pekingben a GEFC új telephelyén az áramtároló rendszerekkel kapcsolatos fejlesztéseket egyeztették, majd az IEEPA (Nemzetközi Energia Megtakarítási és Környezetvédelmi Szervezet) vezérigazgatójával Jon Li úrral az ötödik Klíma Világfórum (tervezett időpontja 2012. október, Pekingben) szervezésével kapcsolatos előkészületeket tekintették át. Jon Li urat és Dr. Steier Józsefet a Pekingi Magyar Nagykövetségen fogadta Kusai Sándor rendkívüli és meghatalmazott magyar nagykövet, aki az állami ünnep alkalmából adott fogadást. Ezt követően Dr. Steier József a Kínai Tudományos Akadémia megújuló energiák intézetébe látogatott, ahol Xu Honghua professzor az intézet alelnöke fogadta és tájékoztatta a legújabb szoláriás szélenergia kutatásokról, aki szintén jelezte érdeklődését a XIX. Főenergetikusi és Innovációs Szeminárium iránt (2010- ben Xu Professzor a XVII. Főenergetikusi Szemináriumon nagy sikerű előadást tartott a megújuló energiák alkalmazásában elért kínai eredményekről.


 
Zöld Sziget Európában – Euró régió

DR. Steier József a BIKI Energiaipari szakmai osztályának elnöke, a Privát Klímaszabályozási Mozgalom (angol rövidítéssel: PCMM) megalapítója a vajdasági Szabadka (Subotica) önkormányzatának meghívására Stevan Bosnjak Professzor társaságában tartott előadást a vajdasági önkormányzatok képviselőinek a - Zöld Sziget Euró régió- Gödöllőtől Szabadkáig címmel.

Mint egy negyven polgármester és környezetvédelmi szakember a homokhátság rehabilitációjára kidolgozott magyar programmal és a Szerb professzor által ismertettet Kínai Császárfa faj hibrid (SMARAGDFA®) lehetőségeivel ismerkedett. Szabadka város (közel 150 ezer lakos) idén már több km hosszban tervezi szélfogó erdősávok telepítését, és ahogy a polgármester nyilatkozta a vajdaság zöld felület növelésében is komoly szerepet szánnak e faj hibridnek.

2012.03.22.
 
LNG a jövő stratégiai hajtóanyaga?

2012. március 20.-án, kedden a Parlamentben együttes ülést tartott a Gazdasági és Informatikai Bizottság Energetikai albizottsága valamint a Közlekedési és Infrastrukturális albizottsága Bencsik János elnök vezetésével az -LNG szállítási lánc projekt- a közforgalmú járművek üzemanyag költségeinek és emissziójának csökkentése érdekében, alternatív földgáz import lehetőségének elemzése tárgyában, melyet a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület elnöke terjesztett elő. Dr. Steier József az Energiaipari Szakmai Osztály elnöke elvi támogatásáról biztosította a projektet, mivel mind ellátás biztonsági és ár stratégiai kérdésekben, mind a kommunális szállítási költségek csökkentésében komoly szerepet vállalhat, továbbá megnyitja a lehetőséget a hazai termelésű biogáz közlekedési célú felhasználása előtt. Felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy 20 évvel ez előtt a Parlamentben hasonló vitával indult az LPG (autógáz) magyarországi karrierje, amely ma kedvező árfekvésével számos vállalkozás és család megélhetését segíti.

Rámutatott, hogy a világpiaci kereslet- kínálat alakulása miatt hosszútávon várható az LNG, mit egy 60%-os árelőnyének fennmaradása az egyéb üzemanyagokkal szemben. Jelezte, hogy a SUNWO ZRT. az új energiastratégiák fejlesztése kapcsán szívesen együttműködik az MGK Klaszter egyesülettel.

Erről bővebb információt kaphatnak a képviselők a május 9-11. között megrendezésre kerülő XIX. Főenergetikusi és Innovációs Szemináriumon. (www.foenergetikus.hu).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése