2011. október 27., csütörtök

videó linkek


Zsana vezetésével elindul a Homokhátság meghódítása?

A Homokhátság megmentésére létrejött összefogás – népszerű nevén „zöld forradalom” meghatározó lépését tette meg a zsanai önkormányzat. Keddi testületi ülésén jóváhagyta az első magyarországi paulownia elongata energia és klíma ültetvény létesítését és egyben lehetővé tette, hogy a térség vállalkozói csatlakozzanak a programhoz. A paulownia elnogata kitűnő adottságai számos uniós országban ismertek, de Magyarországon először mégis önkormányzati kezdeményezéssel a Homokhátságon állítják rendszerbe. A telepítési programot felgyorsíthatja a december 1-ei kecskeméti agrárkamarai fórum ahol a Homokhátsági Önkormányzatok Szövetségének a megalakítása és más, a régió szempontjából kulcsfontosságú programok integrálása is megtörténik. “Elsőként a magyar városok között a Kínai Császárfa mellett döntött Tompa!


November 28-ai testületi ülésén Tompa város önkormányzata döntött a Kínai Császárfa referenciatelepítéséről. A közmunkával kialakítandó terület a folyamatosan termelődő tüzelőanyag mellett javítja a környék levegőjét (szállópor-megkötés) és virágaival nem csak díszíti a környezetet, hanem a méhészetet is támogatja. Az önkormányzat a harmadik évtől folyamatosan rendelkezésre álló tüzelőanyagot a szociálisan rászorultak megsegítésére kívánja fordítani. A Sunwo Zrt.-vel kötendő szerződés lehetővé teszi, hogy a helyi vállalkozók több hektáros területen kapcsolódjanak be a programba és ezzel a Homokhátságon jelentős biomassza, épületfa és a későbbiekben karbon kvóta- program indulhasson be.”

"Zöld sziget Európa szívében"
Zöld Forradalmat indít a kínai császárfa Magyarországon!
Időpont: 

2011. december 1. (csütörtök)

Helyszín:
Bács- Kiskun Megyei Agrárkamara
6000 Kecskemét, Tatársor 6. 
1.emelet/ Tanácsterem

Az október 25-ei zsanai császárfa ültetés iránti érdeklődés bebizonyította, hogy a magyar a vállalkozókban (gazdákba) megvan a készség, hogy új megoldásokkal a kínai császárfával és a bakteriális talajjavítóval akár millió hektárokon is óriási pozitív változást vigyenek végbe a homokhátságon zöld szigetté változtatva Európa egyik elsivatagosodó területét.
Miután ez egybe esik  a miniszter elnökünk Orbán Viktor mezőgazdasággal kapcsolatban megfogalmazott elképzeléseivel nevezetesen, hogy a válságból kivezető - motor- a magyar agrárium legyen így a klímaváltozási és energetikai hozadék mellett a nemzetgazdaság egy újabb bástyával erősödhet. 

Vegyen Ön is részt ebben a ZÖLD FORRADALOMBAN és mutassunk példát Európának, építsünk egy zöld szigetet a kiszáradó homokhátság helyére és teremtsünk munkát, perspektívát 500- 800 ezer dolgozni akaró embernek!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése