2012. június 12., kedd

Zöldre vált a vörösiszaptól szennyezett Kolontár


Zöldre vált a vörösiszaptól szennyezett Kolontár

Elsőként a Sunwo Zrt. adományozott 40 db Smaragdfa® csemetét Kolontárnak, ami elindítja a községet a Zöld Jövő útján.

A Privát Klímaszabályozási Mozgalom elindította a Zöld Kolontárért adományozó Akciót, aminek a keretein belül szervezetek, vállalkozások és magánszemélyek különleges Smaragdfa®-kat adományozhatnak a községnek.

A vörösiszap katasztrófa második csapását szenvedi el Kolontár és környezete, amikor a vörösiszap tárolóból szálló vörös porfelhő beborít mindent. A hagyományos, megoldások lassúak és drágák s közben a sokat szenvedett emberek tovább küzdenek. A Magyarországon elindított Privát Klímaszabályozási Mozgalom egy gyorsan növő fával, a kínai császárfa egy fajhibridjével kíván zöld falat húzni a község határában a tározó és a lakott területek közé.

A Magyarországon Smaragdfa® –ként ismert fajhibrid gyors növekedésével (4 hónaposan eléri a 3 métert), különleges előnyöket biztosít a vörös por elleni harcban. A fa hatalmas – akár 70 cm-es átmérőjű – levelei vizet párologtatnak és csökkentik a felmelegedést, ezen keresztül lassíthatják a porképződést. A Smaragdf® a hatalmas levelei felfogják a szennyező vörösport és az a következő esőzéskor a levelekről lemosódik. A kialakítható 2 hektáros ültetvény jelentősen csökkenti a széláramot, az az egyfajta szélfogóként is működik és a községnek új mikroklímát teremt.

Kérem az alábbi elérhetőségek egyikén jelentkezzen, amennyiben segíteni szeretne a községnek!

Privát Klímaszabályozási Mozgalom
Tel.: 06 1 44 24 720
iroda@pcmm.eu




2012. június 8., péntek

A Privát Klímaszabályozási Mozgalom keretében csodálatos lehetőséget kapott egy Tokodaltárói család!



Dr. Steier József vezérigazgató, a mozgalom atyja segítségével három kisgyermek részére, ültettek Smaragdfát a családok udvarán 2012. májusában.!

A program részeként a három kisgyermek szeme előtt nőhetnek a fák, gondozhatják, és életüket végig kisérve, győződhetnek meg áldásos hatásáról.

Egyben folyamatosan részesei egy klímaprogramnak, a természet szeretetének, hasznosságának.

MIRE NYOLCADIKASOK LESZNEK MAGASABBRA NŐ MINT EGY NÉGYEMELETES HÁZ!

Nagyszerű és példamutató kezdeményezés más családok számára is!

A mellékelt képeken látható, hogy Martinka, Lettike, és Patrik, mint a család legfiatalabb tagjai a Smaragdfa mellett játszhatnak, tölthetik gyermekéveiket, és azt is, hogy a szemük előtt cseperedő Smaragdfa miként lesz életük áldásos része!

A büszke Nagypapa Demeter Roland ötlete alapján, bízunk benne, hogy más családok is követik a jó példát!

Köszönet az adományozóknak!

a Sunwo Zrt, vezérigazgatójának,  Dr. Steier Józsefnek, és a
Creative Web Solutions Kft.részéről,
Kovács Ágnesnek.


„Akik Smaragfa-át ültettek ma, azok a közös jövőnkről gondoskodnak”

Vegyen Ön is részt ebben a legújabb kori ZÖLD FORRADALOMBAN és mutassunk példát Európának, építsünk egy közép-európai Zöld szigetet, a parlag területekre, kertekbe, és teremtsünk munkát, perspektívát 500- 800 ezer dolgozni akaró embernek!


A három unoka Kutasi Martin, Demeter Leticia, és Kutasi Patrik a facsemetékkel.